Arnhem 11 april: herdenking Armeense genocide

De Armeens apostolische kerk Arnhem, stichting Armeense vrouwen te Gelderland en vereniging Armeense jongeren Arnhem, organiseren een herdenkingsbijeenkomst ter nagedachtenis aan de eerste genocide van de 20e eeuw.
De herdenkingsbijeenkomst vindt plaats op zaterdag 11 april van 14.00 -16.00 uur in de Opstandingskerk, Rosendaalseweg 505 te Arnhem.

Op 24 april aanstaande is het precies 100 jaar geleden dat de Armeense genocide plaatsvond. Toen begon de Ottomaans Turkse regering met een systematische massamoord op het Christelijke Armeense volk. Meer dan 1,5 miljoen Armeniërs zijn op gruwelijke wijze omgebracht en er werd onherstelbare immateriële en morele schade aangericht. Deze gebeurtenissen ontketenden daarnaast een vreselijk patroon van herhaling in Europa, Azië en Afrika- sommigen zelfs voortdurend tot de dag van vandaag.

Vanuit deze gedachte willen we u uitnodigen deze herdenkingsdienst bij te wonen om samen stil te staan bij het verleden en de martelaren te herdenken en om samen uit te kijken naar een toekomst waarin zulke gruwelheden hopelijk niet zullen voorkomen.