IDAHOT-wake, 17 mei

De Oranjekerk Amsterdam en de Stichting LKP organiseren op 17 mei voor het eerst een IDAHOT-wake in Nederland. Daarin staat men stil bij het geweld op diverse plaatsen in de wereld tegen lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Oranjekerk in Amsterdam en sluit aan bij de internationale 'Dag tegen homo- en transfobie' (IDAHOT). Onder anderen ds. Jantine Heuvelink en ds. Wielie Elhorst zullen het woord voeren. Er is ook inbreng vanuit Uganda, waar een homo/lesbo bij recidive levenslang gevangen kan worden gezet.

Hoewel het initiatief is genomen vanuit de Protestantse Kerk (PKN), hebben de kerken die zijn aangesloten bij de Raad van Kerken en enkele andere kerken eerder uitgesproken dat de seksuele geaardheid van mensen op geen enkele manier een reden mag zijn voor agressie en geweld tegen de betrokken personen.

Het begint om 20.30 uur. Lees hier de flyer.