E-flits, april 2014

U ontvangt hierbij gratis de e-flits van de Raad van Kerken met actuele oecumenische informatie.

Doel oecumene
Twee filmpjes en twee stellingen illustreren het gesprek op 11 april over het boek Raven. Het gaat vooral over het doel van de oecumene en de mogelijkheden van een pelgrimage. Zij die willen meepraten zijn welkom in De Nieuwe Poort in Amsterdam, vanaf 15.00 uur. Opgave via rvk@raadvankerken.nl.

Bartholomeus
Ieder die zich op het bezoek van Barholomeus, de groene patriarch wil voorbereiden, vindt op de website een inleiding (klik hier). Het programma van de patriarch van Constantinopel is klaar. Naast de publiekslezing op donderdagavond 24 april in de Driehoek in Utrecht (20.00 uur) en het gesprek met leden van de Raad en genodigden op vrijdagochtend, volgt er op zaterdagochtend met de taakgroep Ecologische duurzaamheid een excursie naar de Eemlandhoeve.

Vier mei
De Raad is in gesprek met joden en moslims over de gewenste invulling van vier mei. De conclusies vormen een bijdrage aan de discussie die het vier-mei-comité is begonnen in het kader van een komende beleidsperiode.

Missionair werk
Bij een inventarisatie van thema's in de Raad bleek dat veel kerken bezig zijn met het thema missionair werk. In de Raad van april daarover een bezinning aan de hand van een inleiding van Rob Visser, pionier op IJburg.

Justitie
Een delegatie van de projectgroep Vluchtelingen en de Raad spreekt in april met het justitiepastoraat. Het gaat over de bijzondere positie van de justitiepastores en over het rechtdoen van hun waarnemingen met inachtneming van de loyaliteit naar de werkgever.

Seder
April is de maand van Pasen en Pesach. De joodse gemeenschap in Amsterdam heeft een vertegenwoordiging van de Raad uitgenodigd om de sederavond mee te maken.

Verdwenen gelaat
Op 25 april is er een bijeenkomst in het Nicolaas Monicacentrum, Boerhaaveplein 199 in Utrecht over ‘Gods verdwenen gelaat’. Het gaat over fairtrade, rechtvaardige mijnbouw en spiritualiteit. Vanuit de Raad is er een simulatiebijdrage. Aanmelden: secretariaat@kerkenvrede.nl. Toegang: € 5,00.

Stage
De aanmeldingen beginnen binnen te lopen voor de bijeenkomst van Kerk en stage op 14 mei in Amersfoort. Het betreft een eenmalige bijeenkomst voor iedereen die in de eigen kerk de mogelijkheden wil benutten om jonge mensen bij het werk te betrekken. De bijeenkomst vindt plaats van 13.00 tot 16.30 uur in de Bergkerk. Programma: klik hier. Aanmelding rvk@raadvankerken.nl

Arme Kant
De werkgroep Arme Kant van Nederland houdt een afscheidsbijeenkomst op vrijdag 16 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur in de Bergkerk in Amersfoort. Programma: klik hier. Aanmelden: info@disk-arbeidspastoraat.nl

Zij die een nieuw mailadres willen laten opvoeren of de gratis flits willen opzeggen, kunnen dat melden op rvk@raadvankerken.nl. Dit is jaargang 7, nr. 4 (april) van de e-flits.