100ste Wake Zeist

Op zondag 2 februari hielden de Raden van Kerken van Zeist en Soest hun 100ste Wake voor de poort van het Detentiecentrum Zeist in Soesterberg. Zij doen dit om dringend aandacht te vragen voor het onrechtmatig opsluiten van vreemdelingen zonder strafblad.

Het opsluiten van mensen die als vluchtelingen en asielzoekers naar ons land zijn gekomen, vinden zij een schending van de mensenrechten. Over dit vreemdelingen-beleid maken zij zich grote zorgen. Het is naar hun mening niet humaan. 'Zo willen en mogen wij in ons land niet met mensen omgaan'.

Om deze redenen waken zij elke eerste zondag van de maand om 16.30 voor het hek van het Detentiecentrum.

Lees hier een artikel uit het AD van 30 januari over de 83-jarige Binte Roda die iedere eerste zondag van de maand aanwezig is voor de poort van Detentiecentrum Zeist.

Meer informatie + bron foto: www.wakezeist.nl.