Petitie VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk Nederland vraagt aandacht voor een online petitie op www.leveninveiligheid.nl om het opsluiten van vluchtelingen te stoppen.  

Vluchtelingen die op Schiphol bescherming vragen, worden namelijk direct opgesloten. Hamed (27) moest vluchten uit Iran omdat hij als Christen vervolgd werd. Hij zocht bescherming in Nederland, maar belandde in de cel. En hij is niet de enige. Alle vluchtelingen die op Schiphol asiel aanvragen, worden opgesloten en doorlopen hun asielprocedure in gevangenschap. Dat duurt soms maanden.


Dit moet stoppen
VluchtelingenWerk Nederland vindt dat vluchtelingen niet in de gevangenis thuishoren. Vluchtelingen die op Schiphol asiel aanvragen, zouden dezelfde behandeling moeten krijgen als vluchtelingen die Nederland over land bereiken. Zij worden niet opgesloten en mogen hun asielprocedure in een open asielzoekerscentrum doorlopen.

Teken de petitie
VluchtelingenWerk roept de staatssecretaris op te stoppen met het opsluiten van vluchtelingen. U kunt deze oproep ondersteunen door de petitie online te tekenen op www.leveninveiligheid.nl. Via de site is het ook mogelijk om de petitie te delen via e-mail en Facebook. Vraag ook uw collega's en contacten deze petitie te tekenen. Misschien is het ook mogelijk om informatie over deze campagne op de intranet- of internetpagina van uw organisatie te zetten. Hoe meer mensen tekenen, hoe meer kracht de oproep krijgt! Op Wereldvluchtelingendag, donderdag 20 juni, biedt VluchtelingenWerk staatssecretaris Teeven alle handtekeningen aan.  

Meer informatie: www.vluchtelingenwerk.nl.


Foto: VluchtelingenWerk.nl

Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl