Herdenking Vluchtelingen

De Vergadering van de Conference of European Churches (CEC), die in juli 2009 in Lyon werd gehouden, riep alle aangesloten kerken op 'iedereen die de dood vond tijdens de zoektocht naar een beter leven in Europa te herdenken met een jaarlijks biddag'.

In de afgelopen jaren gaven veel kerken en parochies in Europa hier gehoor aan en hielden rond 20 juni,  Internationale Vluchtelingendag, herdenkingsdiensten.

Dit jaar stelt CEC voor om herdenkingsdiensten voor deze mensen te houden op 16 of 23 juni, dat is de zondag voor of na Internationale Vluchtelingendag.

Documenten:

- Brief CEC 14 mei 2013

- Liturgisch materiaal (Engelstalig)

- Liturgisch materiaal (Duitstalig)

Foto: Het hek rond een provisorische begraafplaats aan de Grieks-Turkse grens. Een onbekend aantal naamloze slachtoffers dat omkwam in de rivier de Evros die grens markeert, is hier begraven. (Foto: CEC)