Fiets mee op 20 juni

Fiets mee op wereldvluchtelingendag

De Verenigde Naties hebben 20 juni uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vluchteling. Wereldwijd is er dan aandacht voor het lot van vluchtelingen. Kerk in Actie zal samen met UNHCR, UAF, Vluchtelingenwerk Nederland en het Humanity House hier aandacht aan besteden via een website, waarover op een later tijdstip meer.

Daarnaast zal Kerk in Actie aandacht besteden aan deze dag door het organiseren van een fietstocht langs oude en nieuwe plaatsen van migratie in Utrecht en omgeving. U kunt onderweg op bezoek bij de Vrolijkheid in het AZC in Utrecht, de tocht gaat langs het STIL, (Steunpunt Illegalen), maar ook kunt u een rondleiding  krijgen in de  Doopsgezinde Kerk, bij  de  Evangelische Broedergemeente in Zeist, bij de pleisterplaats 'De Rijdende Kerk' kunt u verhalen horen over de situatie in Syrië, maar ook over Afrikaanse vluchtelingen, uiteraard kunt u hier ook iets eten en drinken. De tocht wordt afgesloten met een wake bij de vreemdelingengevangenis in Zeist. Daarna kunt u terugfietsen naar huis of naar de auto.

De tocht tot de vreemdelingenbewaring is ongeveer 25 kilometer, terugfietsen is ongeveer 15 kilometer. Wie wil kan zich ook nog opgeven om in de avond de voorstelling  'As I left my fathers house', georganiseerd door het UAF, te bezoeken. U kunt starten vanaf het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland tussen 9.30 uur en 11.30 uur, u krijgt hier een route beschrijving,  informatie en een voedselpakketje.

U moet zich wel van te voren opgeven, dit kan  door te mailen naar
g.werkman@kerkinactie.nl of door te bellen met 030 8801756. Hier kunt u ook meer informatie krijgen.

Foto: Beeldbank PKN.