Campagne 'Het gaat om mensen'

Jij kan haar een beetje mooier kleuren ....

Jij kan haar een beetje mooier kleuren ....Ooit zong Herman van Veen deze tekst voor en over zijn jongste pasgeboren dochter Anne. Ik meen dat mijn echtgenote Marie-Josť, dit heeft gedaan. De wereld een beetje mooier kleuren. Meer dan tien jaar werkte ze, als vrijwillig onderwijsgevende, op het AZC van Grave.

Zij zag een lange stoet van asielzoekers uit diverse buitenlanden aan zich ... Lees verder>>

Aards Paradijs ...

Met enige regelmaat stel ik mezelf die vraag. Dat lijkt me goed, zo’n ‘zelfonderzoek’. De dagbladen, weekbladen ... lees verder>>

Op schoolreisje ...

Het is alweer enige decennia geleden, dat ik op schoolreis ging; rond 1950. Een bus, geen touringcar, kwam ons voor de Haagse ... lees verder>>

De projectgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken is een campagne ‘Het gaat om mensen’ gestart om duidelijk te maken dat het om concrete mensen gaat in de vragen rond vluchtelingen in Nederland. Met het motto ‘Hoe gevoelig ben je?’ op posters en in verhalen doet men een appel op de kerkelijke achterban om zich te verdiepen in de persoonlijke consequenties van mensen die moeten vluchten.

Het artikel Campagne 'Het gaat om mensen'  is een algemene inleiding op de campagne, de overige artikelen zijn verhalen van en over vluchtelingen in Nederland.


Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl

Site design: SyncCP; techniek: SiteCan