Vluchtelingen op straat

Generale synode PKN schrijft brief aan staatssecretaris Teeven

De generale synode van de PKN heeft een brief geschreven aan staatssecretaris mr. F. Teeven. In die brief vraagt zij aandacht voor de grote aantallen niet toegelaten en in procedure zijnde mensen die zonder voorzieningen op straat worden gezet.

“Steeds weer hebben wij beklemtoond dat de straat nooit een oplossing kan zijn voor welk probleem dan ook. De gedachte dat als je mensen op straat zet, ze dan vanzelf wel weggaan, blijkt niet te kloppen …  Dit alles zorgt voor humanitaire drama’s die zich afspelen op de straten van gemeentes en voor het oog van de samenleving, waaronder de kerken.”

De generale synode roept de staatssecretaris op, zichzelf als probleemeigenaar te zien en de mensen die het betreft in elk geval bad, bed en brood aan te bieden. De kerk is bereid om met de staatssecretaris mee te denken en verzoekt om een uitnodiging tot gesprek.

De generale synode besloot de brief te schrijven n.a.v. een bezoek van de preses en de scriba afgelopen dinsdag aan het tentenkamp van asielzoekers in Amsterdam-Osdorp.

Lees hier de brief.

Bron: www.pkn.nl/actueel/