Gewortelde kinderen

Kerk in Actie: zet geen gewortelde kinderen uit tot duidelijkheid bestaat over nieuwe wetgeving

Kerk in Actie, dat participeert in de projectgroep vluchtelingen van de Raad van Kerken in Nederland, is blij dat er zich nu een Kamermeerderheid aftekent die wil regelen dat kinderen die hier al erg lang (geworteld) zijn, in Nederland mogen blijven. 

Kerk in Actie vraagt hier al jaren om, vanwege de schrijnende omstandigheden waarin deze kinderen leven. Meer dan twintigduizend mensen stuurden in de eerste helft van dit jaar kaarten van Kerk in Actie aan de minister van Immigratie en Asiel, waarin onder ander een oproep van die strekking stond. 

Kerk in Actie hoopt dat, in afwachting van wetgeving hieromtrent, er nu geen kinderen die al meer dan vijf jaar in Nederland verblijven, zullen worden uitgezet. 

Kerk in Actie betreurt dat door de politieke onrust rond dit onderwerp bij de (in)formatie van een regering, deze kinderen voor de zoveelste keer tot object van debat en politieke twist zullen worden, waardoor ze onzeker en vertwijfeld kunnen raken. Daarom roept Kerk in Actie politici op om hier rekening mee te houden. 

Kerk in Actie, 20 september 2012.

Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl