Taize

Downloaden gespreksmateriaal Taize: klik hier (pdf)

Klik hier voor een filmpje op Youtube van 7 minuten, waar het Charlemagne College laat zien hoe men ruimte biedt in het lesprogramma voor Taizé.

Gespreksmaterialen voorbereiding Europese Jongerenontmoeting Taizé Rotterdam 2010 beschikbaar

Wat is Taizé? Wat is de Europese Jongerenontmoeting? En wat kunnen jongeren ermee in hun dagelijks leven? Deze en andere vragen staan centraal in gespreksmateriaal dat verschenen is naar aanleiding van de Europese Jongerenontmoeting. Dit evenement wordt jaarlijks door de broeders van Taizé georganiseerd, steeds in een ander land van Europa en dit jaar van 28 december 2010 – 1 januari 2011 in Rotterdam.

Het gespreksmateriaal is bedoeld voor groepen in en buiten de kerk, als voorbereiding en vervolg op de Jongerenontmoeting. Het materiaal biedt de basis voor zeven bijeenkomsten, waarbij de vierde deelname aan de Jongerenontmoeting is. In de bijeenkomsten wordt kennisgemaakt met (de spiritualiteit van) Taizé door gesprek, viering en verwerkingsopdrachten.
Het gespreksmateriaal is ontwikkeld door de stuurgroep Taizé Rotterdam 2010, die door de broeders van Taizé ingesteld is om de Europese Jongerenontmoeting in Rotterdam voor te bereiden.

Meer informatie over Taizé en de Europese Jongerenontmoeting: www.taizeinnederland.nl en www.taize.fr/nl.

De gemeenschap van Taizé (Frankrijk) telt een honderdtal broeders, katholiek en van verschillende protestantse afkomst, uit bijna dertig landen. Uit alle werelddelen komen jongeren massaal naar Taizé om deel te nemen aan de wekelijkse ontmoetingen. Een verblijf in Taizé is een mogelijkheid om naar gemeenschap met God te zoeken door het gemeenschappelijk gebed, het zingen, stilte en persoonlijke bezinning. Eén keer per jaar is er een grote jongerenontmoeting in een Europese stad.