Haarlem c.a. pakt award

Martijn Arnoldus, brein achter de website van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Haarlem - Beverwijk mocht zaterdag  20 maart de gouden webfish-award in ontvangst nemen tijdens de kerk en gemeentebeurs in Utrecht. Uit honderdvijftig inzendingen was de lutherse website de beste uitvoering in de categorie gemeenten en parochies. 

Namens de IKON, Stichting Leve de Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Raad van Kerken mocht algemeen secretaris Klaas van der Kamp zes prijzen uitreiken; drie in de categorie gemeenten en parochies, drie in de categorie organisaties. Bij de gemeenten was de tweede plaats voor de Vrije Baptisten in Groningen en de derde plaats ging naar de Rooms-Katholieke parochie Joppe. 

Domineeworden

Bij de organisaties was de eerste plaats voor de website www.domineeworden.nl, waarbij de protestanten proberen jonge mensen te interesseren voor het ambt van predikant. De tweede plaats was voor www.blikoponeindig.nl en de derde plaats ging naar de www.nationalesynode.nl, waarvoor Felix de Fijter de bronzen award mocht afhalen.

Namens de jury, waarvoor Peter Dekker van de IKON het nodige werk had verricht, las Tom Mikkers, algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap een algemene beschouwing op de bijdragen vanuit de gemeenten en parochies. Hij toonde zich kritisch over de kwaliteit. 'Je moet de kerk eigenlijk al als hobby hebben of er in werken om de website te begrijpen'. Ook viel het hem op, dat websites nauwelijks verwijzen naar de bredere verbanden van de eigen kerk en de verschillende kerken. De kerken bevestigen daarmee het oude, wat rommelige beeld, en hebben de uitstraling van een winkel van Sinkel, aldus Mikkers. De Protestantse Kerk, toch hofleveranciers van websites, moest het enigszins ontgelden doordat de landelijke kerk in de huisstijl de kleuren oranje, geel en rood heeft verwerkt en dat zijn niet de meest eenvoudige kleuren om een mooie website op te bouwen. 

Joppe

Suzanna Vergouwe heeft namens de Raad van Kerken de diverse websites beoordeeld. Als onderdeel van de jury presenteerde ze het juryrapport bij de parochie Joppe. De organisatie sprak de hoop uit dat het aantal rooms-katholieke inzendingen nog verder mag stijgen. Het was de derde keer dat de awards werden uitgereikt. 

De complete uitslag nog even op rij:
In de categorie 'plaatselijke kerken':
1. www.luthersekerkhaarlem.nl
2. www.vbgroningen.nl
3. www.rkkerkjoppe.nl

In de categorie 'overig christelijk':
1. www.domineeworden.nl
2. www.blikoponeindig..nl
3. www.nationalesynode.nl 

Voor de algemene juryrapporten en de beoordelingen van de winnende sites, klik hier.

Foto's:
Boven Martijn Arnoldus houdt zijn gouden award omhoog
Midden Suzanna Vergouwe, jurylid van de Raad van Kerken, in gesprek met medjurylid Wouter van de Toorn. 
Onder ds. Gerrit de Fijter, winnaar van de bronzen award, in de stand van de Nationale Synode waar op de achtergrond de complete tekst van het gezamenlijk Credo is afgebeeld; op de stoel Bert de Jong, mede-organisator.


Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl