Uitreiking awards op beurs

De winnaars van de Webfish Award 2010, de vakprijs voor de beste christelijke sites van het Nederlandse taalgebied, worden zaterdag 20 maart bekendgemaakt tijdens de kerk- en gemeentebeurs in Utrecht. Er zijn 140 inzendingen. De jury heeft inmiddels een selectie gemaakt en stelt dat er bij prijswinnaars onder meer sprake is van een duidelijk concept, stimulerend voor het gesprek, nieuwsgierigheid oproepend en stijlvol.

Maar liefst 140 websites dingen mee naar de Webfish Award 2010. De prijs wordt dit jaar uitgereikt in twee categorieën: ´websites van plaatselijke kerken en parochies´ en ´overige christelijke websites´. In beide categorieën is een gouden, zilveren en bronzen Webfish Award te bemachtigen.

De deskundige jury wordt dit jaar gevormd door Christiaan Lustig (EO internet), Tom Mikkers (Remonstranten), Danny Butler (Goedgelovig.nl), Eric van den Berg (Isidorusweb), Wouter van der Toorn (Agape) en Suzanna Vergouwe (Raad van Kerken). De stem van het publiek telt mee als één jurystem. De stemming is inmiddels gesloten en de jury heeft de keuze gemaakt.

De Prijsuitreiking van de Webfish Awards 2010 vindt plaats tijdens de kerk- en gemeentebeurs, vanaf 14 uur op het hoofdpodium. De winnaars krijgen hun prijs uit handen van Klaas van der Kamp, algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland. Enkele juryleden lichten de keuze van de jury toe. Voor muzikale medewerking zorgt gospelkoor The Witnesses uit Ermelo. Over zinzoekers op het web gaat het in een korte live-versie van het IKON-televisieprogramma Het Vermoeden. Presentatrice Annemiek Schrijver heeft daarin  Fred Omvlee te gast, initiatiefnemer van het social media project 'Social Sunday'. De presentatie van de uitreiking is in handen van Yko van der Goot (NCRV Radio).

Wie de prijsuitreiking wil bijwonen, kan gratis toegangskaarten voor de beurs aanvragen via communicatie@ikon.nl.

De Webfish Award is een initiatief van de IKON, de Protestantse Kerk, Raad van Kerken en stichting Leve de Kerk.

Foto: Fragment van een presentatie op de kerk en gemeentebeurs van vorig jaar.