Laatste kans Webfish Awards

Christelijke websites kunnen nog tot 12 februari hun site aanmelden om voor verkiezing als beste site in aanmerking te komen. Al ruim 120 websites schreven zich in en strijden om de zogenaamde Webfish Awards. De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt op zaterdag 20 maart.

Jaarlijks organiseert de IKON, in samenwerking met de Protestantse Kerk, de Raad van Kerken en de Stichting Leve de Kerk, de Webfish Awards. Websites kunnen tegen elkaar strijden in twee categorieën, namelijk 'websites van plaatselijke kerken en parochies' en 'overige christelijke sites'.

In 2009 schreven in totaal 212 websites zich in. Uiteindelijk won de site van de vrijgemaakte gemeente in Nijmegen (gkv-nijmegen.nl) in de categorie 'gemeenten en parochies' en Isidorusweb.nl in de categorie 'overige christelijke sites'. Eric van den Berg, drijvende kracht van Isidorusweb, zit dit jaar in de jury, samen met Christiaan Lustig (EO internet), Tom Mikkers (Remonstranten), Wouter van der Toorn (Agape), Suzanna Vergouwe (SKAN-fonds) en Danny Butler (betrokken bij Goedgelovig.nl. Deze site won in 2008 een Webfish Award).

De uitreiking van de Webfish Awards vindt dit jaar plaats tijdens de Kerk- en Gemeentebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs, op zaterdag 20 maart om 14.00 uur. De toegang tot deze beurs is voor bezoekers van
deze website gratis. Zij kunnen toegangskaarten aanvragen door een e-mail te sturen naar nieuwemedia@ikon.nl met vermelding van het gewenste aantal kaarten en het adres waar de kaarten naar gestuurd kunnen worden.

Makers van websites kunnen zich nog tot 12 februari inschrijven via
deze link. (www.webfishawards.nl)

Foto: Mirjam Nieboer en Peter Dekker van de IKON, die zich actief inzetten voor de beoordeling van de websites.