Inspiratiefestival Terschelling

Ben je op zoek naar inspiratie, naar verrassende en vernieuwende initiatieven op het gebied van zingeving en geloof in een prachtige natuurlijke omgeving? Kóm dan in het laatste weekend van oktober naar Terschelling!

Een oecumenisch initiatief, georganiseerd door samenwerkende partners uit de Raad van Kerken in Nederland, de Protestantse Theologische Universiteit (PThU), Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en de eilander-kerken. Voor ieder die iets heeft met kerk en/of geloof, jong en oud, actieve en betrokken kerkgangers en al even zovele vrijwilligers: allen kunnen dit najaar een weekendje geestelijk uitwaaien op het Inspiratiefestival dat op 26, 27 en 28 oktober plaatsvindt op Terschelling. ‘Veel betrokken kerkmensen werken keihard voor de kerk. Dit is een moment om even op te laden, een inspiratiereis’, aldus de organisatoren. ‘Het wordt een feest van herkenning en dat begint al op de boot.’

In dit weekend wordt kerkelijk Nederland als beweging op de kaart gezet. Vandaar dat als ondertitel ‘Geloven in beweging’ is gekozen. Alle deelnemers komen in beweging, stappen op de boot en maken de oversteek naar het eiland aan de overkant. Een bijbels principe van loslaten, wegtrekken uit de vertrouwde omgeving en de bekende kaders en op reis gaan, zoals een pelgrim doet. In de beweging kan veel nieuws ontstaan.

De Pelgrimage van gerechtigheid en vrede, waartoe de Wereldraad van Kerken alle mensen van goede wil voor uitnodigt, past goed bij dit weekend. De pelgrimsreis is bedoeld om zelf te ontdekken wat vrede en rechtvaardigheid in jouw context betekent. Op weg zijn, om je gedachten te ordenen, om open te staan voor andere dimensies van het leven, om God te zoeken…

De eilander-kerken bieden gastvrijheid. Aan het festival doen bevlogen mensen mee, die zin, ziel en zinnen willen prikkelen. Deelnemers worden onthaald op een programma vol inspirerende verrassingen. Wandelend en fietsend trekken zij door bos, duin en strand van locatie naar locatie, van historisch kerkje naar een duinpan. Er zijn onderweg onder andere voorstellingen, meditatieve tochten, stilte- en gebedsmomenten, getijdenvieringen, debatten, workshops, films, muziek en zang, vertellingen, theater, creatieve verbeelding, meet & greet en nog vele andere expressieve uitingen.

Het programma begint bij het krieken van de dag en duurt tot middernacht. Ieder kan een eigen energieplanning maken voor invulling van dit inspirerend avontuur. Alles om te delen in geloof en leven, om te verbinden en te bezielen.

Mathilde de Graaf

Voor de flyer: klik hier; voor het logo: klik hier