Amsterdam, 29 maart 2018: The Passion in Zuidoost

Op Witte Donderdag 29 maart 2018 wordt in Amsterdam Zuidoost de achtste editie van The Passion opgevoerd. Dit stadsdeel, dat in 2018 vijftig jaar bestaat, is in al zijn veelzijdigheid bij uitstek geschikt om als decor te dienen voor de eigentijdse muzikale vertolking over het lijden en sterven van Jezus.

Een rauw, maar troostrijk verhaal tegen de achtergrond van een wijk die bekend is met verdriet en tegenslag, maar ook met wederopbouw en veerkracht. The Passion staat dit jaar in het teken van het thema ‘ik zie jou’. In onze dichtbevolkte hoofdstad waar mensen naast elkaar, maar vaak ook langs elkaar heen leven, wil The Passion een voorstelling brengen die gaat over omzien naar elkaar.

Arjan Lock, directeur van de EO: “De Bijlmer is één van de verrassendste buurten van Nederland. Zo zijn er maar liefst 150 kerken in dit stadsdeel te vinden. Ook dit jaar werken we samen met de lokale kerken om met het verhaal van het leven, lijden en sterven van Jezus aan zoveel mogelijk mensen te vertellen. Hij ging tenslotte voorbij aan vooroordelen en zorgde dat mensen zich gezien voelen. Die boodschap zetten we dit jaar centraal.”

KRO-NCRV directeur Yvonne de Haan: “Dat we het eeuwenoude paasverhaal dit jaar samen gaan beleven in De Bijlmer kan met recht een hoogtepunt genoemd worden. Nooit eerder vertelden we het verhaal van The Passion vanaf een plek met zo’n gemêleerde bevolking: de Bijlmer, waar maar liefst 130 verschillende nationaliteiten samenkomen. The Passion 2018 staat voor diversiteit en verbinding.”

The Passion wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, het Leger des Heils en Amsterdam Zuidoost. The Passion wordt in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Eye2Eye Media.

Als u meer wilt weten over deze editie van The Passion, het thema en de deelnemers van dit jaar, kijk dan op www.thepassion.nl.

Foto: thepassion.nl