Amersfoort: Crisisbeheersing Witte Kolom

Afgelopen week is het nieuwe boek 'Crisisbeheersing Witte Kolom; continuïteit van zorg onder buitengewone omstandigheden' gepresenteerd. Een boek met belangrijke lessen over de terroristische aanslagen in Brussel, de aardbeving in Nepal, de orkaan Irma op Sint-Maarten en de algehele evacuatie van het Meander Medisch centrum te Amersfoort. De Raad werkt met SVDC, de uitgever van het boek, samen om te stimuleren dat kerken in rampenplannen van gemeenten worden opgenomen. Lees meer via deze link.

Verder wordt er in het boek veel aandacht besteed aan actuele veiligheidsthema’s waar zorginstellingen mee worden geconfronteerd, zoals cybersecurity, zoönotische infectieziekten, calamiteiten in de (langdurige) zorg en het belang van bestuurlijk leiderschap in crisissituaties. Een hoofdstuk over (crisis)communicatie in de zorg completeert het geheel.

Naast de zorgsector is het boek ook te gebruiken in onderwijs- en kenniscentra. Daarnaast kunnen het openbaar bestuur, overige veiligheidsdiensten, het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen veel inspiratie ontlenen aan de inhoud van het boek.

Klik hier voor het verslag, de presentaties en een sfeerimpressie van de boekpresentatie. De publicatie ‘Crisisbeheersing Witte Kolom’ is hier te bestellen.

Afbeelding: cover boek. Foto: SVDC.