Ontmoetingsdag Pakistaanse christenen

Jubilee Campaign nodigt u van harte uit voor een ontmoetingsdag voor Nederlandse en Pakistaanse christenen op zaterdag 9 december 2017. Samen met de Pakistan Christian Political Foundation (PCPF) organiseert deze stichting een zeer gevarieerd dagprogramma, met aandacht voor mensenrechten en geloofsvervolging, maar ook voor het komende kerstfeest.

Pakistan staat bekend als land waar christenen het erg zwaar hebben. Velen van hen vluchten daarom naar het buitenland, waaronder Nederland. Hoewel ze proberen hun eigen taal en godsdienstige gebruiken in ere te houden, zoeken ze ook graag aansluiting bij Nederlandse kerken. Het dagprogramma wordt dan ook gehouden in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) De Kandelaar in Stadskanaal.

Tijdens de ontmoetingsdag wordt de Internationale Mensenrechtendag gevierd, die jaarlijks op 10 december plaatsvindt. Er zal worden stilgestaan bij mensen die hun land hebben moeten verlaten vanwege vervolging. Daarnaast verzorgt de Indiase gospelzanger Balbir Suffi een uniek optreden. Verder zal de voorganger van GKv De Kandelaar samen met de aanwezigen alvast nadenken over de komende viering van Jezus’ geboorte.

Verhalen uit het veld
Peter Bronsveld, Mirjam Bos en Ijaz Zulfquar, die dit jaar reizen hebben gemaakt naar onder meer Nigeria, Irak, Pakistan en Thailand, zullen op 9 december vertellen over het werk van Jubilee Campaign. Zij kunnen u uit de eerste hand vertellen over de situatie van christenen in deze landen en over het werk dat Jubilee Campaign voor hen doet. U kunt hen uiteraard ook persoonlijk ontmoeten en vragen stellen over hun werk.

Wilt u graag in contact komen met christenen die geloofsvervolging aan den lijve hebben ondervonden, en vindt u het interessant om kennis te maken met hun cultuur? Dan kunt u zich aanmelden via info@jubileecampaign.nl.

Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur
Adres: Navolaan 28 (Navigeren naar Amerikalaan 2), 9501 VJ Stadskanaal
Lunch: Voor voldoende eten wordt gezorgd
Toegang: Gratis