Rugtas voor asielzoekerskinderen

Stichting Gave en Stichting De Samaritaan organiseren rugtasactie

Asielzoekerskinderen in Nederland leven in moeilijke omstandigheden. Stichting Gave en De Samaritaan organiseren daarom voor het derde jaar op rij voor hen de rugtasactie. Scholen, kerken of particulieren bestellen rugtasjes en vullen die met speelgoed en schrijfwaren. Rond de kerstvakantie worden de rugtasjes op verschillende azc’s in Nederland uitgedeeld.

Veel asielzoekerskinderen zijn niet blij in de vakantie. Ze vervelen zich in het azc. De angst voor de oorlog is vervangen door onzekerheid voor de toekomst. Om hen op te vrolijken ontvangen asielzoekerskinderen in Nederland rond de kerstvakantie een rugtasje met speelgoed en schrijfwaren. Stichting Gave en Stichting De Samaritaan organiseren deze rugtasactie nu voor het derde jaar op rij.

Hoe het werkt
Scholen, kerken of particulieren kunnen een aantal rugtasjes bestellen. De deelnemers vullen die met speelgoed en schrijfwaren, zoals een autootje, popje, kleurboek en potloden. Het inleveren van de tasjes kan op acht plaatsen in Nederland: Drachten, Creil, Ermelo, Overberg, Papendrecht, Woerden, Zuidland en Weesp. De stichtingen regelen vervolgens het uitdelen van de rugtasjes aan de kinderen op de azc’s.

Promotie rugtasactie
Om de rugtasactie te promoten op school of in de kerk zijn er verschillende mogelijkheden. Voor de onderbouw van de basisschool bieden de stichtingen de boekpresentatie ‘Kleine Aap en de panda’s’ aan, gegeven door kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd. Drie rugtassen vormen het aanknopingspunt voor de voorlichting voor de bovenbouw, gegeven door Evert van der Woude. Voor kerken kan Gave een spreker aanbieden. Daarnaast is voor scholen en kerken een PowerPoint presentatie te downloaden.

Aanvragen rugtasjes
Meer over de actie lezen en rugtasjes aanvragen kan op www.gave.nl/rugtasactie. Een rugtasje kost € 3,-.

Organisatie
Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie die zich richt op vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Stichting De Samaritaan is bekend van de Actie4Kids schoenendoosactie waarbij schoenendozen met speelgoed worden ingezameld voor kinderen die leven in armoede. Wat Gave en De Samaritaan bindt is dat God houdt van alle kinderen, ongeacht waar ze wonen of vandaan komen. Deze liefde willen we doorgeven.

Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl

Site design: SyncCP; techniek: SiteCan