Heerlen, 9-10 september 2017: Amsterdam Staff Songsters

De Amsterdam Staff Songsters (ASS) zullen zaterdag 9 september 2017 een openluchtconcert verzorgen in centrum Heerlen, tussen 14.00 en 16.00 uur. 

Zaterdagavond, 9 september, is er een concert door de ASS in het korpsgebouw van het Leger des Heils in Treebeek, aanvang 19.30u., gratis toegang, er is natuurlijk wel een collecte, vrije gave. 

Op zondag 10 september zijn zij te gast in de kerkdienst van het Leger des Heils in Treebeek, welke begint om 10.00 uur. Na afloop zullen zij een 'wind-up' verzorgen, een kort concert. 

Over het koor
De Amsterdam Staff Songsters is het toonaangevende koor van het Leger des Heils, samengesteld uit heilssoldaten uit heel Nederland (in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden). De naam Amsterdam Staff Songsters is de officiële benaming en stamt uit de tijd dat het hoofdkwartier van het Leger des Heils was gevestigd in Amsterdam. Tegenwoordig staat het hoofdkwartier in Almere. Op deze locatie repeteert het koor wekelijks op vrijdagavond. Eén keer per maand trekt het koor een weekend het land in om naast concerten ook optredens te verzorgen in tehuizen, opvangcentra, gevangenissen etc. De dienst op zondag wordt geleid door de algemeen leider met medewerking van het koor. 

Het repertoire is zeer afwisselend van moderne gospel tot klassieke koormuziek, maar met de altijd terugkerende boodschap dat God ieder mens liefheeft en dat wie in Hem gelooft het eeuwige leven ontvangt! Het koor heeft een begeleidingsgroep bestaande uit piano, bas en drums. De muzikale leiding is in handen van Roel van Kesteren. Algemeen leider is majoor Caroline Roos. Het koor heeft verschillende cd’s opgenomen. Naast de reguliere optredens zijn de Amsterdam Staff Songsters ook regelmatig te zien en te beluisteren op de nationale televisie en radio. 

Bron + foto: Raad van Kerken in Parkstad.

Raad van Kerken in Nederland
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN AMERSFOORT

Facebook Twitter LinkedIn
phone033-4633844
emailrvk@raadvankerken.nl