Pelgrimslied

De pelgrimage van gerechtigheid en vrede is een thema waaraan kerken wereldwijd invulling geven. De Wereldraad heeft er een speciale liederenbundel bij doen uitkomen, getiteld 'Hosanna'. Op verzoek van het moderamen van de Raad van Kerken heeft Gert Landman een enkel lied uit de bundel in het Nederlands toegankelijk gemaakt. Hier vindt u de tekst van een lied wat in het Spaans letterlijk zou moeten worden weergegeven met 'De boodschap die wij verkondigen'. Maar omdat die woorden in het Nederlands nogal zwaar aankomen maakte Gert Landman het iets lichtvoetiger en vertaalde hij het met: 'Het verhaal dat wij door willen geven’.

Opmerkelijk is de muzikale stijl, door Gert Landman getypeerd als 'een Calypso-stijl'. De melodie doet aan zigeunermuziek denken. Wie iets van het Spaanse temperament van het nieuw vertaalde werk wil ervaren kan hier klikken.

De muziek en de tekst kunt u hier aanklikken.

Raad van Kerken in Nederland | Koningin Wilhelminalaan 5 | 3818 HN AMERSFOORT | 033-4633844 | rvk@raadvankerken.nl

Site design: SyncCP; techniek: SiteCan